Cestoviny so šunkou a smotanovou omáčkou
Kategória:
250 g brokolice,
soľ,
400 g väčších cestovín,
250 g šampiňónov,
200 g šunky,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
2 PL oleja,
250 ml smotany na šľahanie,
2 PL maizeny,
mleté čierne korenie,
1 viazaničku pažítka alebo petržlenovej vňate
Cestoviny so šunkou a smotanovou omáčkou - príprava
Šunku nakrájame na štvorčeky, cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu.
Šampiňóny, cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.
Krátko opražíme na oleji, primiešame brokolicu a domäkka udusíme.
Podlejeme smotanou, necháme prevrieť.
Maizenu nahladko rozmiešame v troche studenej vody, prilejeme a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Vmiešame šunku, dochutíme soľou a korením.
Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
Cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere.
Polejeme omáčkou, posypeme vňaťou a podávame.
Podobné recepty
Kategória:
250 g brokolice,
soľ,
400 g väčších cestovín,
250 g šampiňónov,
200 g šunky,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
2 PL oleja,
250 ml smotany na šľahanie,
2 PL maizeny,
mleté čierne korenie,
1 viazaničku pažítka alebo petržlenovej vňate
Cestoviny so šunkou a smotanovou omáčkou - príprava
Šunku nakrájame na štvorčeky, cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu.
Šampiňóny, cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.
Krátko opražíme na oleji, primiešame brokolicu a domäkka udusíme.
Podlejeme smotanou, necháme prevrieť.
Maizenu nahladko rozmiešame v troche studenej vody, prilejeme a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Vmiešame šunku, dochutíme soľou a korením.
Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
Cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere.
Polejeme omáčkou, posypeme vňaťou a podávame.
Šampiňóny, cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.
Krátko opražíme na oleji, primiešame brokolicu a domäkka udusíme.
Podlejeme smotanou, necháme prevrieť.
Maizenu nahladko rozmiešame v troche studenej vody, prilejeme a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
Vmiešame šunku, dochutíme soľou a korením.
Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
Cestoviny zlejeme, necháme odkvapkať a rozdelíme na taniere.
Polejeme omáčkou, posypeme vňaťou a podávame.