Diabolák
850 g mäsa (bravčové, kuracie), 2 dl rastlinného oleja, 3 väčšie cibule, 2 mrkvy, 1 malá fľaška ostrého kečupu, 1l bieleho vína, karí korenie, vegeta, soľ. Omáčka: 200 g syra Cottage Cheese s chrenom, 3 lyžice majolky, 1 kocka bujónu, zázvor, maizena na zahustenie

Diabolák - príprava

    Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky a opečieme.
    Do tohto vylejeme pol fľašky kečupu, trochu podusíme a prilejeme biele víno.
    Pod pokrievkou pomaly dusíme.
    V mixéri pripravíme omáčku z uvedených surovín a pridáme
    k udusenému mäsu, spolu so zvyškom kečupu.
    Krátko povaríme.
    Podávame s hranolčekmi a zeleninovým šalátom.
Top