ANANÁS
Kategória: 
ananás

ANANÁS - príprava

    Má vysoký obsah enzýmov, najmä bromelínu.
    Tieto enzýmy pomáhajú pri uzdravovaní, zmierňujú rozličné zápaly a zlepšuje trávenie.
    Urýchľuje spaľovanie tukov a zabraňuje tvorbe tukového tkaniva.
    Odvodňuje organizmus a zmierňuje opuchy.
    Pomáha pri črevných poruchách a hnačke.
    Odstraňuje starecké škvrny.
    Zvyšuje hladinu bielkovín v celom organizme.
    Okrem vitamínu B12 a E poskytuje aj ostatné vitamíny, minerálne a stopové látky.

    Množstvo : v čase diéty konzumovať pol ananásu denne, jeden plátok pred každým jedlom.
    Časté konzumovanie čerstvého ananásu má blahodárne účinky. Čerstvo vytlačená šťava sa používa pri horúčkových ochoreniach a pri morskej chorobe.
    V krajinách karibskej oblasti, odkiaľ pochádza, ho považujú za afrodiziakum.
Top