Amur v pikantnom pivnom cestíčku
Ľahký
Celkom lacný
Kategória: 

Po tejto pochúťke sa budú oblizovať aj najväčší labužníci.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 ks amur alebo kapor
  • 1 ks vajce
  • 1 dcl svetlého piva
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička štipľavej papriky alebo chilli
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 lyžička rasce
  • soľ
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica solamylu na mäso
  • 3 lyžice hladkej múky

Amur v pikantnom pivnom cestíčku - príprava

  1. Amura zbavíme šupín a nakrájame na silné podkovy s hrúbkou približne 3 cm. Pripravíme si pivné cestíčko.
  2. Všetky ingrediencie dobre rozmiešame metličkou tak, aby sa vytvorila hustejšia zmes. V prípade potreby pridáme múku navyše.
  3. Podkovy z amura dobre osušíme, trochu osolíme, poprášime hladkou múkou a naložíme do cestíčka. Môžeme nechať odležať, ale nie je to nutné.
  4. Upečieme na rozpálenom oleji.
Top