Nepečený čokoládovo kokosový dezert
Ľahký
Celkom lacný

Nepečený čokoládovo kokosový dezert

Nepečené maškrty sú dnes trendy. Príprava nie je náročná a zvládne ju skutočne každý. Čo budeme potrebovať?

Prísady:

200 ml mlieka

200 sladeného kondenzovaného mlieka

100 ml kokosového mlieka

2 žĺtky

2 lyžice kukuričného škrobu alebo bielej múky

50 g horkej čokolády Figaro

10 ks piškót

150 g strúhaného kokosu

½ šálky studenej kávy

 

 

 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Na ozdobu

  • 1 hrsť kokosové lupienky
  • 4 kocky horkej čokolády

Nepečený čokoládovo kokosový dezert - príprava

  1. Všetky tri druhy mlieka  (obyčajné, kokosové a kondenzované) nalejeme do hrnca. Následne pridáme strúhaný kokos. Do zohriatej zmesi pridáme žĺtky a kukuričný škrob na zahustenie pudingu. Chvíľu povaríme a celú zmes rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme strúhaný kokos a do druhej kúsky čokolády a miešame do hladka. Následne necháme celú zmes vychladnúť. Počas chladenia si namočíme piškóty do kávy, ktoré budeme vrstviť s kokosovým a čokoládovým pudingom. Nakoniec celý dezert polejeme čokoládovým krémom a navrch pridáme kokos a čokoládové hoblinky. Dezert vložíme do chladničky. Podávame ho studený.
  2.  
Top