Jelenie stehno pečené so smotanou
500g mäsa zo stehna, 80g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 5 zrniek borievok, 0,2 l kyslej smotany, 40g masla

Jelenie stehno pečené so smotanou - príprava

    Mäso necháme odležať, potom ho naklepeme, odblaníme a husto popreťahujeme pokrájanou údenou slaninou.
    Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletými borievkami.
    Pekáč vyložíme plátkami slaniny, na ktorú položíme pripravené mäso.
    Mäso vložíme do rúry a pečieme, kým slanina nezožltne. Potom ho podlejeme kyslou smotanou, obložíme maslom a upečieme do mäkka.
    Mäso občas podlejeme horúcou vodou. Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s viedenskou knedľou.
Top