Výborný kotlíkový guláš
4 kg mäsa z diviny, 1.5 kg cibuľi, 3 PL červenej papriky, 2x toľko vody, koľko mäsa , 3-4 ks čerstvých paparík, 4-5 ks bobkového listu, 1 KL mletého čierneho korenia, 1 PL vegety, 1 PL horčice, 1 bal gulášového korenia, 250 g šampiňónov, 1 dcl červeného vína, 3 kg zemiakov, 1 KL majoránu, soľ podľa chuti , Pác (marináda): 2 dcl Oleja, 1 PL papriky červenej, 2 dcl piva, 1 PL rasce, 2 PL horčice, 1 štipka mletého čierneho korenia, 1 PL vegety, 1/2 bal gulášového korenia, 3 štipky majoránu, 1 väčší kus cesnaku,

Výborný kotlíkový guláš - príprava

    1.
    1-3 dni pred varením gulášu si pripravíme pácované mäso. Pác pripravíme nasledovne: mäso nakrájame na rovnaké kocky. Umyjeme. Pridáme všetky suroviny, okrem piva, a dobre zmiešame. Keď sme dobre zmiešali, dolejeme misku pivom. Misku zakryjeme a necháme 1-3 dni zatvorenú v chladničke.
    2.
    Guláš urobíme nasledovne: cibulu nakrájame na drobné kúsky. Opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku. Pomiešame. Pridáme zapácované mäso aj so šťavou. Rýchlo nalejeme vodu. CCA toľko vody, koľko sme mali mäsa. Keď sme mali 1 misku mäsa, tak napustíme 2x misku vodou a nalejeme na mäso. Pridáme nakrájanú čerstvú papriku, telací fond, bobkový list, mleté č. korenie, vegetu, horčicu, gulášové korenie, šampiňóny a červené víno. Dobre všetko zmiešame a necháme vrieť.
    3.
    CCA o 3 hod pridáme nakrájané zemiaky, majorán a dochutíme soľou. Dovtedy varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.
Top