Srnčí guláš s pivom
1 kg srnčieho mäsa, 100 g údenej slaniny , 4 väčšie cibule , mäsový vývar , 5 až 6 bobuliek borievky , 2 paradajky , 1 červenú papriku , mletú sladkú červenú papriku , 150 ml svetlého piva , 1 surový zemiak na zahustenie, sušený majorán, lístky čerstvého majoránu , mleté čierne korenie , olej , soľ

Srnčí guláš s pivom - príprava

    Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky.
    Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme
    v hrnci na oleji.
    Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame
    a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
    Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka.
    Podľa potreby prilievame vývar.
    Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak
    na zahustenie a spolu povaríme.
    Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom
    a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.
Top