Králičia paštéta
2 králičie stehná , 1 až 2 králičie ramienka , kúsok králičieho chrbta , 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru , 250 g údenej prerastenej slaniny , 60 g cibule , 1 vajce , 50 g preosiatej strúhanky , soľ , mleté čierne korenie , 120 ml mäsového vývaru

Králičia paštéta - príprava

    Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare
    do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút.
    Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
    Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
    Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky.
    Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením
    a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu.
    Všetko dobre premiešame.
    Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme
    80 minút.
    Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť.
    Potom ju vyklopíme a pokrájame.

Podobné recepty

Top