Králičia paštéta
Kategória:
2 králičie stehná ,
1 až 2 králičie ramienka ,
kúsok králičieho chrbta ,
1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru ,
250 g údenej prerastenej slaniny ,
60 g cibule ,
1 vajce ,
50 g preosiatej strúhanky ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
120 ml mäsového vývaru
Králičia paštéta - príprava
Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare
do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút.
Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky.
Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením
a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu.
Všetko dobre premiešame.
Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme
80 minút.
Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť.
Potom ju vyklopíme a pokrájame.
Podobné recepty
Kategória:
2 králičie stehná ,
1 až 2 králičie ramienka ,
kúsok králičieho chrbta ,
1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru ,
250 g údenej prerastenej slaniny ,
60 g cibule ,
1 vajce ,
50 g preosiatej strúhanky ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
120 ml mäsového vývaru
Králičia paštéta - príprava
Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare
do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút.
Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky.
Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením
a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu.
Všetko dobre premiešame.
Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme
80 minút.
Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť.
Potom ju vyklopíme a pokrájame.
do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút.
Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky.
Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením
a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu.
Všetko dobre premiešame.
Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme
80 minút.
Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť.
Potom ju vyklopíme a pokrájame.