Mocca roláda
6 vajec, 70 g práškového cukru, 20 g kakaa, 40 g hrubej múky Krém: 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 250 g masla, 2 lyžice instantnej kávy

Mocca roláda - príprava

    Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre.
    Upečené cesto dáme aj s papierom na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a znovu pevne stočíme do rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

    Krém: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešame do peny. Vychladnuté vyšľahané vajcia postupne vmiešame do masla.
Top