Diviak s červeným vínom
* 1 kg mäsa z diviaka, * 60 g slaniny, * 40 g tuku, * 2 dl červeného vína, * 3 lyžičky šípkového a 2 lyžičky ríbezľového lekváru, * 1 lyžičku horčice, * citrónovú šťavu, * citrónovú kôru, * trochu cukru, Moridlo: * 0,5 l vody, * 1 dl octu, * 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler), * 50 g cibule, * celé čierne korenie, * borievky, * 1 bobkový list, * tymian, * rascu, * soľ

Diviak s červeným vínom - príprava

    Umyté mäso dáme do moridla a odložíme na chladné miesto, pričom ho každý deň obraciame.
    Po 4 až 5 dňoch mäso vyberieme, prešpikujeme slaninou a
    na tuku zo všetkých strán opečieme.
    Potom ho do polovice podlejeme moridlom, pridáme zeleninu
    s korením z moridla, víno a pomaly dusíme.
    Pred dokončením pridáme šípkový a ríbezľový lekvár, horčicu, trocha postrúhanej citrónovej kôry a cukor.
    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu dochutíme citrónovou šťavou a precedíme.
Top