* 1 kg mäsa z diviaka,
* 60 g slaniny,
* 40 g tuku,
* 2 dl červeného vína,
* 3 lyžičky šípkového a 2 lyžičky ríbezľového lekváru,
* 1 lyžičku horčice,
* citrónovú šťavu,
* citrónovú kôru,
* trochu cukru,
Moridlo:
* 0,5 l vody,
* 1 dl octu,
* 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler),
* 50 g cibule,
* celé čierne korenie,
* borievky,
* 1 bobkový list,
* tymian,
* rascu,
* soľ
Diviak s červeným vínom - príprava
Umyté mäso dáme do moridla a odložíme na chladné miesto, pričom ho každý deň obraciame.
Po 4 až 5 dňoch mäso vyberieme, prešpikujeme slaninou a
na tuku zo všetkých strán opečieme.
Potom ho do polovice podlejeme moridlom, pridáme zeleninu
s korením z moridla, víno a pomaly dusíme.
Pred dokončením pridáme šípkový a ríbezľový lekvár, horčicu, trocha postrúhanej citrónovej kôry a cukor.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu dochutíme citrónovou šťavou a precedíme.