150 g zemiakov,
60 g hrubej múky,
150 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor,
70 g masla,
4 vajcia,
70 g orechov,
50 g hrozienok,
šľahačka,
ľubovoľné ovocie
■ tuk na vymastenie formy
■ strúhanka na vysypanie formy
Tortičky s ovocím - príprava
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a prelisujeme.
Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista, pridáme žĺtky a dobre vyšľaháme. Primiešame pomleté orechy, prelisované zemiaky, umyté hrozienka a nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a múku.
Formu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou, dáme do nej cesto a tortičky upečieme v rúre.
Vychladnuté upečené tortičky vyklopíme z formy. Jednotlivé porcie ozdobíme šľahačkou a ovocím.