Pomarančové tiramisu
2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml) 125 ml šľahačkovej smotany 250 g syra Mascarpone 250 g tvarohu 80 g cukru 3 lyžice pomarančového likéru 200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús) 1 balíček dlhých piškót kakao ■ plátky pomarančov na ozdobu

Pomarančové tiramisu - príprava

    Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
    Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
    Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
    Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.
Top