Obľúbené srnčie
Kategória:
600 g srnčieho mäsa,
soľ, korenie, jalovec,
olej,
muškátový orech,
hladká muka,
koreňová zelenina ( mrkva, petržlen, zeler),
mäso,
karamel ( z cukru a vody),
vegeta ,
kyslá šľahačková smotana
Obľúbené srnčie - príprava
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme plochou stranou noža, osolíme, okoreníme, dáme do nádoby s jalovcom a bobkovým listom, zalejeme olejem a necháme 10 dní v chlade odležať.
Odležané mäso upečieme v trúbe zhruba na trojke i
s koreňovou zeleninou.
Potom čisté mäso preložíme na tanier.
Do vývaru dáme mäsovú kocku rozvarenú v troške vody, zalejeme karamelom, zeleninu zvlášť rozmixujeme, pridáme do vývaru, ochutíme vegetou, korením a trochou muškátového orechu.
Zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej muky.
Kategória:
600 g srnčieho mäsa,
soľ, korenie, jalovec,
olej,
muškátový orech,
hladká muka,
koreňová zelenina ( mrkva, petržlen, zeler),
mäso,
karamel ( z cukru a vody),
vegeta ,
kyslá šľahačková smotana
Obľúbené srnčie - príprava
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme plochou stranou noža, osolíme, okoreníme, dáme do nádoby s jalovcom a bobkovým listom, zalejeme olejem a necháme 10 dní v chlade odležať.
Odležané mäso upečieme v trúbe zhruba na trojke i
s koreňovou zeleninou.
Potom čisté mäso preložíme na tanier.
Do vývaru dáme mäsovú kocku rozvarenú v troške vody, zalejeme karamelom, zeleninu zvlášť rozmixujeme, pridáme do vývaru, ochutíme vegetou, korením a trochou muškátového orechu.
Zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej muky.
Odležané mäso upečieme v trúbe zhruba na trojke i
s koreňovou zeleninou.
Potom čisté mäso preložíme na tanier.
Do vývaru dáme mäsovú kocku rozvarenú v troške vody, zalejeme karamelom, zeleninu zvlášť rozmixujeme, pridáme do vývaru, ochutíme vegetou, korením a trochou muškátového orechu.
Zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej muky.