Srnčia paštéta
Kategória:
srnčie pliecko,
teľacia pečienka,
cibuľa ,
slanina (asi 1/3 objemu mäsa),
6 kyslých uhoriek,
bobkový list, tymián ,
3 vajcia ,
1 malá konzerva kapár,
masť,
soľ
korenie
Srnčia paštéta - príprava
Mäso, pokrájané na väčšie kusy udusíme na cibuli a masti tak, aby sa rukou dalo rozobrať.
Pridáme všetky koreniny.
Hotové necháme vychladnúť, oddelíme od kosti a asi
6x pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Melieme bez korenia..
Uhorky pokrájame na 3 mm kocky, takisto slaninu, pridáme do mäsa, ďalej pridáme 3 surové vajcia, kapary – na hrubo pokrájané.
Dno a boky hrnca vyložíme tenkými plátkami slaniny, do toho vložíme zmes, bočné slaninky prehneme cez zmes.
Hrniec vložíme do parného kúpeľa a varíme min. 3 hodiny. Dáme vychladnúť.
Vlažné vyberieme z hrnca a až potom dáme do chladničky. Podávame úplne studené s chlebom
Podobné recepty
Kategória:
srnčie pliecko,
teľacia pečienka,
cibuľa ,
slanina (asi 1/3 objemu mäsa),
6 kyslých uhoriek,
bobkový list, tymián ,
3 vajcia ,
1 malá konzerva kapár,
masť,
soľ
korenie
Srnčia paštéta - príprava
Mäso, pokrájané na väčšie kusy udusíme na cibuli a masti tak, aby sa rukou dalo rozobrať.
Pridáme všetky koreniny.
Hotové necháme vychladnúť, oddelíme od kosti a asi
6x pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Melieme bez korenia..
Uhorky pokrájame na 3 mm kocky, takisto slaninu, pridáme do mäsa, ďalej pridáme 3 surové vajcia, kapary – na hrubo pokrájané.
Dno a boky hrnca vyložíme tenkými plátkami slaniny, do toho vložíme zmes, bočné slaninky prehneme cez zmes.
Hrniec vložíme do parného kúpeľa a varíme min. 3 hodiny. Dáme vychladnúť.
Vlažné vyberieme z hrnca a až potom dáme do chladničky. Podávame úplne studené s chlebom
Pridáme všetky koreniny.
Hotové necháme vychladnúť, oddelíme od kosti a asi
6x pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Melieme bez korenia..
Uhorky pokrájame na 3 mm kocky, takisto slaninu, pridáme do mäsa, ďalej pridáme 3 surové vajcia, kapary – na hrubo pokrájané.
Dno a boky hrnca vyložíme tenkými plátkami slaniny, do toho vložíme zmes, bočné slaninky prehneme cez zmes.
Hrniec vložíme do parného kúpeľa a varíme min. 3 hodiny. Dáme vychladnúť.
Vlažné vyberieme z hrnca a až potom dáme do chladničky. Podávame úplne studené s chlebom