Srnčia paštéta
srnčie pliecko, teľacia pečienka, cibuľa , slanina (asi 1/3 objemu mäsa), 6 kyslých uhoriek, bobkový list, tymián , 3 vajcia , 1 malá konzerva kapár, masť, soľ korenie

Srnčia paštéta - príprava

    Mäso, pokrájané na väčšie kusy udusíme na cibuli a masti tak, aby sa rukou dalo rozobrať.
    Pridáme všetky koreniny.
    Hotové necháme vychladnúť, oddelíme od kosti a asi
    6x pomelieme na mäsovom mlynčeku.
    Melieme bez korenia..
    Uhorky pokrájame na 3 mm kocky, takisto slaninu, pridáme do mäsa, ďalej pridáme 3 surové vajcia, kapary – na hrubo pokrájané.
    Dno a boky hrnca vyložíme tenkými plátkami slaniny, do toho vložíme zmes, bočné slaninky prehneme cez zmes.
    Hrniec vložíme do parného kúpeľa a varíme min. 3 hodiny. Dáme vychladnúť.
    Vlažné vyberieme z hrnca a až potom dáme do chladničky. Podávame úplne studené s chlebom

Podobné recepty

Top