300 g králičieho chrbta bez kostí,
100 g listového špenátu,
50 g šampiňónov,
80 g sušenej zemiakovej kaše,
80 g šunky,
200 g zeleniny (karotka, brokolica, mrkva, ružičkový kel),
0,5 dl šľahačky,
20 g masla,
50 g strúhanky,
10 g škrobovej múčky,
Pečený králičí chrbát - príprava
Odrezky mäsa pokrájame na rezance, rozmixujeme s vajíčkom, šľahačkou a pridáme soľ a korenie.
Zmes rozotrieme v tenkej vrstve na alobal približne vo veľkosti vykosteného králičieho chrbta.
Na ňu navrstvíme špenátové listy, plátky šunky, osolený králičí chrbát a zavinieme do alobalu.
Dáme na plech a necháme piecť.
Servírujeme so zeleninou udusenou na masle a zahustenou solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody.
Podávame aj so zemiakovými tortičkami: Do zemiakového cesta pridáme vajíčko, osolíme, pridáme šampiňóny.
Zmes vložíme do vymastených, strúhankou posypaných formičiek a dáme zapiecť na 10 minút (cca 200 stupňov). Podávame červené víno.