1500 g jelenieho stehna,
200 g slaniny s kožou,
40 g soli,
300 g koreňovej zeleniny,
50 g cukru,
200 g slivkového lekváru,
divoké korenie,
bobkový list,
čierne korenie,
100 g rajčiakového pretlaku,
150 g citrónov,
200 ml červeného vína,
500 g hruškového kompótu,
100 g hladkej múky,
1700g vývaru z kostí diviny,
150 g šípkového džemu,
200 g cibule
Jelenie medailóniky so šípkovou omáčkou - príprava
Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny, ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie, rajčiakový pretlak, slivkový lekvár.
Omáčku zahustíme tmavou zápražkou, alebo strúhaným perníkom.
Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom.
Jelenie stehno nakrájame, osolíme, okoreníme, necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme.
Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džemom.