Jahňacie s Nivou
Kategória:
jahňacie stehno,
knedľa,
300 g syra Niva ( rokfortový syr ),
biele víno – suché,
červené víno – suché,
olej, cesnak,
čierne korenie , soľ,
kyslá smotana, tymián
Jahňacie s Nivou - príprava
Jahňacie stehno (cez noc namočené v mlieku) prešpikujeme cesnakom.
Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme.
Podlejeme bielym vínom, zakryjeme a dusíme približne hodinu.
Vymiešame rokfort s kyslou smotanou, keď je mäso pred dokončením, zmes vylejeme na mäso.
Necháme zapiecť.
Podávame s knedľou a červeným vínom.
Kategória:
jahňacie stehno,
knedľa,
300 g syra Niva ( rokfortový syr ),
biele víno – suché,
červené víno – suché,
olej, cesnak,
čierne korenie , soľ,
kyslá smotana, tymián
Jahňacie s Nivou - príprava
Jahňacie stehno (cez noc namočené v mlieku) prešpikujeme cesnakom.
Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme.
Podlejeme bielym vínom, zakryjeme a dusíme približne hodinu.
Vymiešame rokfort s kyslou smotanou, keď je mäso pred dokončením, zmes vylejeme na mäso.
Necháme zapiecť.
Podávame s knedľou a červeným vínom.
Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme.
Podlejeme bielym vínom, zakryjeme a dusíme približne hodinu.
Vymiešame rokfort s kyslou smotanou, keď je mäso pred dokončením, zmes vylejeme na mäso.
Necháme zapiecť.
Podávame s knedľou a červeným vínom.