Teľacie na taliansky spôsob
Kategória:
60dkg teľacieho pleca,
1 lyžica olivového oleja,
5 dkg masla.
4 dkg šunky.
1 cibuľa,
2 dl toskánského vína bieleho,
soľ,
korenie ,
20 dkg nových zemiakov,
1 lyžice nasekanej zelenej petržlenovej vňate,
kúsok citrónovej kôry,
cesnak
Teľacie na taliansky spôsob - príprava
Teľacieho mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji s maslom a drobno nasekanou šunkou a cibuľou.
Podlejeme bielym vínom osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme.
Niekoľko minút pred zmäknutím pridáme olúpané, prekrojené nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
Hotový pokrm dáme na teplú misu, posypeme zmesou nastrúhanej citrónové kôry, drobno sekaného cesnaku
a zelenej petržlenovej vňate.
Podávame s bielym chlebom alebo so šalátom.
Kategória:
60dkg teľacieho pleca,
1 lyžica olivového oleja,
5 dkg masla.
4 dkg šunky.
1 cibuľa,
2 dl toskánského vína bieleho,
soľ,
korenie ,
20 dkg nových zemiakov,
1 lyžice nasekanej zelenej petržlenovej vňate,
kúsok citrónovej kôry,
cesnak
Teľacie na taliansky spôsob - príprava
Teľacieho mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji s maslom a drobno nasekanou šunkou a cibuľou.
Podlejeme bielym vínom osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme.
Niekoľko minút pred zmäknutím pridáme olúpané, prekrojené nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
Hotový pokrm dáme na teplú misu, posypeme zmesou nastrúhanej citrónové kôry, drobno sekaného cesnaku
a zelenej petržlenovej vňate.
Podávame s bielym chlebom alebo so šalátom.
Podlejeme bielym vínom osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme.
Niekoľko minút pred zmäknutím pridáme olúpané, prekrojené nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
Hotový pokrm dáme na teplú misu, posypeme zmesou nastrúhanej citrónové kôry, drobno sekaného cesnaku
a zelenej petržlenovej vňate.
Podávame s bielym chlebom alebo so šalátom.