Teľacie na taliansky spôsob
60dkg teľacieho pleca, 1 lyžica olivového oleja, 5 dkg masla. 4 dkg šunky. 1 cibuľa, 2 dl toskánského vína bieleho, soľ, korenie , 20 dkg nových zemiakov, 1 lyžice nasekanej zelenej petržlenovej vňate, kúsok citrónovej kôry, cesnak

Teľacie na taliansky spôsob - príprava

    Teľacieho mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji s maslom a drobno nasekanou šunkou a cibuľou.
    Podlejeme bielym vínom osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme.
    Niekoľko minút pred zmäknutím pridáme olúpané, prekrojené nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
    Hotový pokrm dáme na teplú misu, posypeme zmesou nastrúhanej citrónové kôry, drobno sekaného cesnaku
    a zelenej petržlenovej vňate.
    Podávame s bielym chlebom alebo so šalátom.
Top