Divina na smotane
Kategória:
Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 1 odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks cibuľa
- 3 ks bobkové listy
- 10 zrniečok čierneho korenia
- 1.5 dcl ocot
- soľ, horčica, kryštálový cukor
- slanina
- 1 ks kyslá smotana
- brusnicový džem alebo kompót
Divina na smotane - príprava
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút.
Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
Ako nápoj podávame červené víno.
Kategória:
Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 1 odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks cibuľa
- 3 ks bobkové listy
- 10 zrniečok čierneho korenia
- 1.5 dcl ocot
- soľ, horčica, kryštálový cukor
- slanina
- 1 ks kyslá smotana
- brusnicový džem alebo kompót
Divina na smotane - príprava
Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút.
Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
Ako nápoj podávame červené víno.
Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
Ako nápoj podávame červené víno.