Divina na smotane

Toto mäsko je predsa len chuťovo troška iné, na aké sme zvyknutí. Ak sa vám naskytne príležitosť, určite ho vyskúšajte.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

suroviny

  • 1 odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina),
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks bobkové listy
  • 10 zrniečok čierneho korenia
  • 1.5 dcl ocot
  • soľ, horčica, kryštálový cukor
  • slanina
  • 1 ks kyslá smotana
  • brusnicový džem alebo kompót

Divina na smotane - príprava

    Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody – asi 5 minút.
    Robíme tzv. pác alebo moridlo.
    Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
    Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu.
    Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
    Pridáme brusnicový džem alebo kompót.
    Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.
    Ako nápoj podávame červené víno.
Top