Srnčie rezne na šampiňónoch
600 g srnčieho mäsa, soľ, potlčené čierne korenie, 150 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, ocot, 20 g hladkej múky, 60 g ríbezľového kompótu, citrón, 120 g šampiňónov, 20 g masla, vývar

Srnčie rezne na šampiňónoch - príprava

    Slaninu nadrobno nakrájame a opražíme.
    Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne.
    Mierne ich naklepeme, posolíme, okoreníme a opečieme na opraženej slanine z oboch strán.
    Opražené rezne vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
    Potom vložíme rezne, podlejeme vývarom, trochou vína, pokvapkáme octom a prikryté udusíme domäkka.
    Počas dusenia rezne obraciame a podlievame vývarom.
    Napokon pridáme maslo zmiešané s múkou, po chvíľke ríbezľový kompót, olúpané koliesko citróna, zvyšné víno a prevaríme. Mäkké rezne vyberieme, omáčku precedíme a pridáme do nej šampiňóny nakrájané na štvrtky a opražené na masle a zohrejeme.
    Srnčie rezne s omáčkou podávame s opekanými zemiakmi a ríbezľovým kompótom.
Top