Lyžicový ovocný koláč
Cesto: 2-3 vajcia, 20 lyžíc polohrubá múka, 15 lyžíc mlieko, 10 lyžíc rozpustené maslo, 10 lyžíc cukor krupica, Drobenička: 125 g maslo, 8 lyžíc cukor múčka, 8 lyžíc hrubá múka, Ako plnka 400 - 500 g sezonného mäkkého ovocia

Lyžicový ovocný koláč - príprava

    Maslo rozpustíme.
    Pridáme zvyšok ingrediencií na cesto a zmiešame.
    Z masla, múky a cukru si pripravíme posýpku.
    Vymastíme a vysypeme plech, cesto naň nalejeme.
    Poukladáme ovocím. Ak nemáme čerstvé môžeme použiť zavárané.
    Nakoniec všetko zasypeme posýpkou.
    Pečieme v stredne vyhriatej rúre pri 180°C cca 20 - 25 minút.
    Pred podávaním len ľahko zasypeme práškovým cukrom.
Top