Grécka hydinová polievka
Kategória: 
1 kurča alebo sliepka, 1mrkva, 1 cibuľa, 1 malý zeler, 7 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, 3,5 l horúcej vody, 50 g ryže, šťava z 2 citrónov, 2 vajcia, 1 lyžica petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie

Grécka hydinová polievka - príprava

    Kurča umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme. Vložíme do hrnca, pridáme mrkvu, zeler, čierne korenie a nové korenie, zalejeme vriacou vodou, posolíme a varíme na veľmi slabom ohni, kým mäso nezmäkne.
    Kura vyberieme a vývar precedíme.
    Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, preložíme do hrnca a zalejeme bujónom.
    Necháme zovrieť, pomiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a varíme asi 20 minút.
    Vajcia rozšľaháme a pomaly, za stáleho šľahania pridávame citrónovú šťavu a niekoľko lyžičiek bujónu.
    Zmes vajec, citrónovej šťavy a bujónu opatrne nalejeme do zvyšného bujónu s ryžou a varíme 2 minúty na slabom ohni tak, aby sa vajcia nezrazili (tesne pod bodom varu). Polievku podávame horúcu, okorenenú sekanou petržlenovou vňaťou.
Top