Koláče z bryndze
polohrubá múka 400g, soľ, maslo, 1 žĺtok, 2 - 3dl mlieka, kvások (mlieko 1dl, droždie 20g). Bryndzová náplň: bryndza 250g, soľ, vaječný žĺtok 1ks, maslo 50g, olúpané varené zemiaky 150g

Koláče z bryndze - príprava

    Ku bryndzi pridáme soľ, žĺtok, maslo, nastrúhané zemiaky a dobre pomiešame.
    Do preosiatej múky zamiešame soľ, pridáme rozpustené vlažné maslo, v mlieku rozmiešame žĺtok a kvások.
    Všetko spolu vareškou dobre vypracujeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a trochu rozvaľkáme, nie na tenko.
    Okrúhlou formičkou vykrojíme koláčiky.
    Uprostred urobíme malú jamku a dáme ešte chvíľku vykysnúť. Potom okraje natrieme bielkom a do každej jamky vložíme bryndzovú náplň.
    Položíme na vymastený plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Top