Živánska pečienka
750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov, 4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja.

Živánska pečienka - príprava

    Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme.
    Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska.
    Oravskú slaninu pokrájame na plátky.
    Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, cibuľu, zemiaky a oravskú slaninu.
    Všetko posolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou paprikou, posypeme vrstvou cibule a zemiakov, pridáme trochu oleja a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Upečieme v horúcej rúre, alebo v pahrebe. (Asi 80 min.)
Top