Živánska pečienka
Kategória:
750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov,
4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja.
Živánska pečienka - príprava
Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme.
Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska.
Oravskú slaninu pokrájame na plátky.
Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, cibuľu, zemiaky a oravskú slaninu.
Všetko posolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou paprikou, posypeme vrstvou cibule a zemiakov, pridáme trochu oleja a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Upečieme v horúcej rúre, alebo v pahrebe. (Asi 80 min.)
Podobné recepty
Kategória:
750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov,
4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja.
Živánska pečienka - príprava
Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme.
Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska.
Oravskú slaninu pokrájame na plátky.
Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, cibuľu, zemiaky a oravskú slaninu.
Všetko posolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou paprikou, posypeme vrstvou cibule a zemiakov, pridáme trochu oleja a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Upečieme v horúcej rúre, alebo v pahrebe. (Asi 80 min.)
Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska.
Oravskú slaninu pokrájame na plátky.
Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, cibuľu, zemiaky a oravskú slaninu.
Všetko posolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou paprikou, posypeme vrstvou cibule a zemiakov, pridáme trochu oleja a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Upečieme v horúcej rúre, alebo v pahrebe. (Asi 80 min.)