Pečený čaj
Kategória: 
2 kg ľubovoľného ovocia, 500-700 g kryštálového cukru, korenie podľa chuti (škorica, klinčeky, badián), 1-2 umyté citróny, rum podľa uváženia (nemusí ísť)

Pečený čaj - príprava

    Očistené ovocie odkôstkujeme, väčšie narežeme. Citrón olúpeme a pokrájame na kocky, alebo len vymačkáme šťavu. Všetko dáme do hlbšieho plechu, posypeme cukrom a pridáme korenie. Premiešame a vložíme do rúry pri teplote 170 stupňov a pečieme asi 30-40 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry vmiešame rum. Plníme do fľaštičiek so šrubovacím uzáverom, položíme ich viečkom dolu a necháme vychladnúť.
    Do hrnčeka dáme 2-3 lyžičky ovocnej zmesy a zalejeme horúcou vodou.
Top