Starogazdovské rebierka
1 kg bravčového karé s kosťou, soľ, 100 g údenej slaniny, 100 g tvrdého syra, 5 strúčkov cesnaku, hladká múka, 3 lyžice smotany, mleté čierne korenie, paprika Halušky: 400 g hrubej múky, 1 vajce, 150 ml vody, štipka soli

Starogazdovské rebierka - príprava

    Halušky: Do múky pridáme soľ, vajce, vodu a vypracujeme cesto. V osolenej vode uvaríme halušky, scedíme ich, dáme do misy.
    Syr postrúhame a spolu so smotanou zmiešame s haluškami. Karé pokrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
    Každý kus obalíme v hladkej múke a na rozohriatom tuku
    z oboch strán opražíme.
    Halušky dáme do pomasteného pekáča, navrch poukladáme rebierka, posypeme upraženými kockami slaniny a poprášime paprikou.
    V dobre vyhriatej rúre krátko zapečieme.
Top