50 dkg bravčového stehna alebo pliecka, 1/4 litra svetlého piva, soľ, 5 dkg bravčovej masti, 1 lyžica hladkej múky, krajec staršieho chleba, štipka muškátového kvetu, drvená rasca, 1 strúčik cesnaku, na každú porciu 1 kúsok párku upečeného na masti do chrumkava.
Bravčová pochúťka na pive a cesnaku - príprava
Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
Vložíme ich na rozohriatu masť, osmažíme zo všetkých strán, zaprášime múkou, znova osmažíme a za stáleho miešania postupne podlievame pivom.
Pridáme strúhaný chlieb, zriedime vývarom z masoxu alebo vriacou vodou na potrebnú hustotu a množstvo, pridáme drvenú rascu, muškátový kvet, uzatvoríme tlakový hrniec a necháme na miernom plameni 30-40 minút.
Vznikne nám hustá a hladká omáčka.
Ako príloha je vhodná knedľa, zemiaky a rôzne druhy šalátov.