Lahôdkové zapekané rezne
600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 80 g cibule, 150 g šampiňónov, 150 g debrecínskej pečienky, 150 g plátkového syra, 2 dl smotany, 1 lyžička hladkej múky

Lahôdkové zapekané rezne - príprava

    Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme
    a okoreníme.
    Potom ich opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji
    a uložíme na teplé miesto.
    Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a udusíme.
    Opečené rezne vložíme do ohňovzdornej misky, na ne navrstvíme šampiňóny, prikryjeme plátkami debrecínskej pečienky a nakoniec plátkami syra.
    Všetko zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku
    a zapečieme vo vyhriatej rúre.
    Podávame s varenými zemiakmi a rajčiakovým šalátom.
Top