Mäsové rolády môžeme podávať ako hlavné jedlo ale i na studené obložené misy.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
1 kg bravčového pliecka alebo krkovičky
horčica
1cibuľa
olej
hrášok, šampiňóny, červenú papriku, hrášok ....
soľ, vegetu, korenie
2 ks vajcia
2 ks diétne párky
Bravčová roláda - príprava
Mäso si rozrežeme na jeden veľký plán, dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, poprášime vegetou a červenou štipľavou paprikou.
Natrieme plnotučnou horčicou.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme hríby, mrazený hrášok s mrkvou - kto nemá rád môže vynechať. Všetko spolu podusíme a pridáme dve rozhabarkované vajcia a urobíme riedku praženicu.
Plnku natrieme na horčicový plát, položíme uvarené párky a stočíme do rolády. Zviažeme hrubou niťou, dáme na pekáč, podlejeme vodou, ešte zvrchu posolíme a prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom. Dáme piecť na 1 hodinu.
Potom odokryjeme, otočíme a do ružova pečieme ďalších 30 minút. Ak je treba, podlejem vývarom.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.