Pizza s mletým mäsom
Kategória:
POTREBUJEME
Cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 15 g droždia
- soľ
- 170 až 200 ml vlažnej vody
- 2 PL oleja
Na potretie:
- kečup
- 100 g topeného syra
Plnka:
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 60 g červenej papriky
- soľ, mleté čierne korenie
- sušený majorán
- 1 cibuľa
- olej, paradajkové pyré
- 70 g mozzarelly
- 60 g nastrúhaného tvrdého syra
Pizza s mletým mäsom - príprava
AKO NA TO:
1. Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2. Medzitým nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, pokrájanú červenú papriku, posolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a opečieme spolu s cibuľou. Krátko podusíme, pridáme paradajkové pyré a necháme vychladnúť.
3. Potom do masy pridáme kúsky mozzarelly a 30 g nastrúhaného syra. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme kečupom a topeným syrom. Navrstvíme mäsovú plnku, posypeme zvyšným tvrdým syrom, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C asi 30 minút.
Pre 4 osoby , čas prípravy: 60 minút
Kategória:
POTREBUJEME
Cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 15 g droždia
- soľ
- 170 až 200 ml vlažnej vody
- 2 PL oleja
Na potretie:
- kečup
- 100 g topeného syra
Plnka:
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 60 g červenej papriky
- soľ, mleté čierne korenie
- sušený majorán
- 1 cibuľa
- olej, paradajkové pyré
- 70 g mozzarelly
- 60 g nastrúhaného tvrdého syra
Pizza s mletým mäsom - príprava
AKO NA TO:
1. Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2. Medzitým nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, pokrájanú červenú papriku, posolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a opečieme spolu s cibuľou. Krátko podusíme, pridáme paradajkové pyré a necháme vychladnúť.
3. Potom do masy pridáme kúsky mozzarelly a 30 g nastrúhaného syra. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme kečupom a topeným syrom. Navrstvíme mäsovú plnku, posypeme zvyšným tvrdým syrom, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C asi 30 minút.
Pre 4 osoby , čas prípravy: 60 minút
1. Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2. Medzitým nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, pokrájanú červenú papriku, posolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a opečieme spolu s cibuľou. Krátko podusíme, pridáme paradajkové pyré a necháme vychladnúť.
3. Potom do masy pridáme kúsky mozzarelly a 30 g nastrúhaného syra. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme kečupom a topeným syrom. Navrstvíme mäsovú plnku, posypeme zvyšným tvrdým syrom, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C asi 30 minút.
Pre 4 osoby , čas prípravy: 60 minút