Medvedie labky
Kategória:
300 g hladkej múky špeciál 00
300 g hrubej múky
20 g kakaa
280 g práškového cukru
220 g jemnej strúhanky
1 vajíčko
300 g Palmarínu
Medvedie labky - príprava
Všetko dobre vymiešame do tuhého cesta. Necháme v mise a prikryjeme fóliou. Uložíme na chladné miesto asi na hodinu, ale môžeme aj dlhšie. Potom vtlačíme cesto do formičiek asi do tretiny hĺbky. Formičky naukladáme na plytký pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Vyklopíme asi po desiatich minútach z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
Poznámka:
Môžete strúhanku vymeniť aj za pomleté ovsené vločky (250 g) alebo za mleté orechy (250 g).
Podobné recepty
Kategória:
300 g hladkej múky špeciál 00
300 g hrubej múky
20 g kakaa
280 g práškového cukru
220 g jemnej strúhanky
1 vajíčko
300 g Palmarínu
Medvedie labky - príprava
Všetko dobre vymiešame do tuhého cesta. Necháme v mise a prikryjeme fóliou. Uložíme na chladné miesto asi na hodinu, ale môžeme aj dlhšie. Potom vtlačíme cesto do formičiek asi do tretiny hĺbky. Formičky naukladáme na plytký pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Vyklopíme asi po desiatich minútach z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
Poznámka:
Môžete strúhanku vymeniť aj za pomleté ovsené vločky (250 g) alebo za mleté orechy (250 g).
Poznámka:
Môžete strúhanku vymeniť aj za pomleté ovsené vločky (250 g) alebo za mleté orechy (250 g).