Eskimo rezy
• 2 hrnčeky hladkej múky • 1 hrnček krupicového cukru • 1 balíček kypriaceho prášku • 1 balíček vanilínového cukru • 2 vajcia • 1 hrnček mlieka • 1/2 hrnčeka oleja • 2 PL kakaa Krém: • 400 – 500 ml mlieka • 2 kokosové pudingy • 125 g masla • 100 g práškového cukru (alebo podľa chuti) • 1 kyslá smotana

Eskimo rezy - príprava

    1. Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 35 minút pri teplote 180 °C.
    2. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Do masla zašľahávame po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
    3. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.
Top