Roláda z mletého mäsa
1 kg bravčového bôčiku alebo pliecka, 250 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 100 g šunky, 100 g syra, 100 ml kyslej smotany

Roláda z mletého mäsa - príprava

    Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a odložíme (najlepšie na celú noc) do chladničky. Šunku a syr pokrájeme na tenké plátky. Pripravíme si vlhkú utierku alebo kus alobalu v tvare obdĺžnika. Mäsovú zmes rovnomerne rozložíme, povrch uhladíme a natrieme horčicou. Na ňu poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zavinieme a položíme do vymasteného pekáča. Natrieme ju rozmiešanou smotanou, podlejeme trochou vody a dáme do vyhriatej rúry piecť. Povrch viackrát natrieme smotanou.
Top