Šišky vysmážané
Kategória:
1/2 kg polohrubej múky,
4 dkg práškového cukru,
2 žĺtky,
5 dkg rozpusteného masla,
2 PL rumu,
2 dkg droždia, teplé mlieko
Šišky vysmážané - príprava
Cesto spracujeme a necháme vykysnúť.
Po prvom vykysnutí vmiešame do cesta vyšlahané bielky a necháme znovu kysnúť.
Potom cesto na doske roztiahneme, nevaľkáme.
Hrnčekom vykrajujeme šišky do stredu urobíme dierku alebo priehlbinku.
Pečieme v horúcom oleji. Najprv na jednej strane pod pokriekou a po otočení pri zníženom plameni bez pokrievky
Kategória:
1/2 kg polohrubej múky,
4 dkg práškového cukru,
2 žĺtky,
5 dkg rozpusteného masla,
2 PL rumu,
2 dkg droždia, teplé mlieko
Šišky vysmážané - príprava
Cesto spracujeme a necháme vykysnúť.
Po prvom vykysnutí vmiešame do cesta vyšlahané bielky a necháme znovu kysnúť.
Potom cesto na doske roztiahneme, nevaľkáme.
Hrnčekom vykrajujeme šišky do stredu urobíme dierku alebo priehlbinku.
Pečieme v horúcom oleji. Najprv na jednej strane pod pokriekou a po otočení pri zníženom plameni bez pokrievky
Po prvom vykysnutí vmiešame do cesta vyšlahané bielky a necháme znovu kysnúť.
Potom cesto na doske roztiahneme, nevaľkáme.
Hrnčekom vykrajujeme šišky do stredu urobíme dierku alebo priehlbinku.
Pečieme v horúcom oleji. Najprv na jednej strane pod pokriekou a po otočení pri zníženom plameni bez pokrievky