MARHUĽOVO- BROSKYŇOVÝ ZÁKUSOK
5 vajec 300 g cukru 1 balíčk vanilkového cukru 350 g múky 1 balíček kypriaceho prášku 0,125 l slnečnicového oleja 175 l fanty 1 konzerva broskýň 1 konzerva marhuľového kompótu 500 kyslej smotany 600 g smotany 2 stužovače šľahačky 5 balíčkov vanilkového cukru škorica

MARHUĽOVO- BROSKYŇOVÝ ZÁKUSOK - príprava

    Vajíčka rozbiť do misy na miešanie. Pridať cukor a vanilkový cukor a vymiešať do peny. Po malých dávkach potom primiešať múku a kypriaci prášok. Nakoniec k mase pridať oleja fantu a vzniknuté cesto dobre vypracovať.
    Rúru predohriať na 175°C, cesto umiestniť na vymastený plech piecť v strednej polohe rúry cca. 20 minúť, kým cesto nenaberie zlaté sfarbenie.

    Upečené cesto necháme vychladnúť. Broskyne a marhule treba preliať cez sito a nechať odtiecť, potom sa nakrájajú na malé kocky. Do misky dať kyslú smotanu, zmiešať s 3 sáčkami vanilkového cukru. Šľahačku vyšľahať s 3 vanilkovými cukrami a stužovačom a potom opatrne zmiešať so smotanou. Do tejto plnky potom pridať nakrájané marhule a broskyne a až do podávania zmes uschovať v chlade.
    Pred podávaním natrieť plnku na upečené cesto, a posypať škoricou.
Top