MARHUĽOVO- BROSKYŇOVÝ ZÁKUSOK
Kategória:
5 vajec
300 g cukru
1 balíčk vanilkového cukru
350 g múky
1 balíček kypriaceho prášku
0,125 l slnečnicového oleja
175 l fanty
1 konzerva broskýň
1 konzerva marhuľového kompótu
500 kyslej smotany
600 g smotany
2 stužovače šľahačky
5 balíčkov vanilkového cukru
škorica
MARHUĽOVO- BROSKYŇOVÝ ZÁKUSOK - príprava
Vajíčka rozbiť do misy na miešanie. Pridať cukor a vanilkový cukor a vymiešať do peny. Po malých dávkach potom primiešať múku a kypriaci prášok. Nakoniec k mase pridať oleja fantu a vzniknuté cesto dobre vypracovať.
Rúru predohriať na 175°C, cesto umiestniť na vymastený plech piecť v strednej polohe rúry cca. 20 minúť, kým cesto nenaberie zlaté sfarbenie.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Broskyne a marhule treba preliať cez sito a nechať odtiecť, potom sa nakrájajú na malé kocky. Do misky dať kyslú smotanu, zmiešať s 3 sáčkami vanilkového cukru. Šľahačku vyšľahať s 3 vanilkovými cukrami a stužovačom a potom opatrne zmiešať so smotanou. Do tejto plnky potom pridať nakrájané marhule a broskyne a až do podávania zmes uschovať v chlade.
Pred podávaním natrieť plnku na upečené cesto, a posypať škoricou.
Podobné recepty
Kategória:
5 vajec
300 g cukru
1 balíčk vanilkového cukru
350 g múky
1 balíček kypriaceho prášku
0,125 l slnečnicového oleja
175 l fanty
1 konzerva broskýň
1 konzerva marhuľového kompótu
500 kyslej smotany
600 g smotany
2 stužovače šľahačky
5 balíčkov vanilkového cukru
škorica
MARHUĽOVO- BROSKYŇOVÝ ZÁKUSOK - príprava
Vajíčka rozbiť do misy na miešanie. Pridať cukor a vanilkový cukor a vymiešať do peny. Po malých dávkach potom primiešať múku a kypriaci prášok. Nakoniec k mase pridať oleja fantu a vzniknuté cesto dobre vypracovať.
Rúru predohriať na 175°C, cesto umiestniť na vymastený plech piecť v strednej polohe rúry cca. 20 minúť, kým cesto nenaberie zlaté sfarbenie.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Broskyne a marhule treba preliať cez sito a nechať odtiecť, potom sa nakrájajú na malé kocky. Do misky dať kyslú smotanu, zmiešať s 3 sáčkami vanilkového cukru. Šľahačku vyšľahať s 3 vanilkovými cukrami a stužovačom a potom opatrne zmiešať so smotanou. Do tejto plnky potom pridať nakrájané marhule a broskyne a až do podávania zmes uschovať v chlade.
Pred podávaním natrieť plnku na upečené cesto, a posypať škoricou.
Rúru predohriať na 175°C, cesto umiestniť na vymastený plech piecť v strednej polohe rúry cca. 20 minúť, kým cesto nenaberie zlaté sfarbenie.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Broskyne a marhule treba preliať cez sito a nechať odtiecť, potom sa nakrájajú na malé kocky. Do misky dať kyslú smotanu, zmiešať s 3 sáčkami vanilkového cukru. Šľahačku vyšľahať s 3 vanilkovými cukrami a stužovačom a potom opatrne zmiešať so smotanou. Do tejto plnky potom pridať nakrájané marhule a broskyne a až do podávania zmes uschovať v chlade.
Pred podávaním natrieť plnku na upečené cesto, a posypať škoricou.