Slovenská pizza
Kategória: 
Hotové lístkové cesto, kečup (alebo nejakú podobnú omáčku), 150 g tvrdého syra, 150 až 200 g šunky (alebo nejakej salámy), mleté čierne korenie, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce.

Slovenská pizza - príprava

    Lístkové cesto rozvaľkáme natenko tak, aby zabralo veľa miesta na doske, ale aby sa netrhalo. Potrieme ho kečupom po celej ploche, potom cesto posypeme pripravenou zmesou z postrúhaného syra, šunky (salámy), korenia a roztlačeného cesnaku. Cesto zrolujeme (ako roládu), potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 220 až 230 stupňoch Celzia v strede rúry. Plech nepotierame a nesypeme naň múku, ale môžeme použiť papier na pečenie.
Top