Parížsky šľahačkový zákusok
Cesto: • 4 žĺtky • 300 g práškového cukru • 150 ml vody • 150 ml oleja • 200 g polohrubej múky • 1/2 balíčka prášku do pečiva • 1 PL kakaa • 4 bielky Krém: • 4 šľahačky • 3 čokolády • ríbezľový džem na potretie • kakao na posypanie

Parížsky šľahačkový zákusok - príprava

    1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
    2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
    3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
Top