Orechové a makové koláče - rohlíky
42 dkg hrubej múky, 12 dkg masla, trošku soli, smotana kyslá, 1 PL kryštálového cukru, Kvások: 3 dkg kvasníc, 1/2 dcl vlažného mlieka, 1 kocka cukru Plnka: Orechová: 15 dkg pomletých orechov, zmiešať s mliekom, cukrom, škoricou . Maková: 15 dkg mletého maku, zmiešať s mliekom, citrónovou kôrou a pikantným lekvárom.

Orechové a makové koláče - rohlíky - príprava

    Vypracujeme hladké cesto ako na štrúdľu.
    Urobíme valček a rozdelíme ho na 7 častí.
    Vytvarujeme bochník, necháme vykvasiť a potom rozvaľkáme
    na kolečko, ktoré rozdelíme na 8 častí, to sa rovná
    56 rohlíkov.
    Plníme makovou, alebo orechovou plnkou.
    Vrch potrieť rozšľahaným vajcom.
Top