Gaštanový nákyp s karamelom
4 zapekacie misky, 150 g kryštálového cukru, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 125 g gaštanového pyré, 1 ČL kakaového prášku, 8 kandizovaných čerešní, listy medovky na ozdobu

Gaštanový nákyp s karamelom - príprava

    V panvici na strednom plameni skaramelizujeme cukor. Polovicu dáme do štyroch zapekacích misiek.
    Zvyšok vidličkou natiahneme ako vlákna na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
    Rúru predhrejeme.
    Vajíčka vymiešame s gaštanovým pyré a kakaom.
    Mlieko privedieme do varu a do horúceho primiešame gaštanový krém.
    Zmes nalejeme do pripravených misiek.
    Zapekacie misky dáme do plechu na pečenie s vyšším okrajom. Plech naplníme vodou tak, aby misky boli ponorené vo vode do 2/3.
    Vo vodnom kúpeli v predhriatej rúre nákyp asi 75 minút pomaly varíme.
    Potom ho necháme 4 až 6 hodín chladnúť.
    Nákyp malým nožom uvoľníme od okraja formičiek a preklopíme na tanier.
    Ozdobíme karamelovými vláknami, kandizovanými čerešňami a lístkami medovky.
Top