Avokádová nátierka
Kategória: 
1 zrelé avokádo, 3 uvarené vajcia, citrónová šťava, cesnak, tavený syr, soľ

Avokádová nátierka - príprava

    Zrelé avokádo (malo by mať mäkkosť asi ako zrelší banán) ošúpeme, zbavíme jadra a roztlačíme vidličkou na kašu. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Pridáme varené vajcia nastrúhané na jemnejšom strúhadle, roztlačený (alebo tiež nastúhaný) cesnak, tavený syr (črievkový, alebo 2-3 trojuholníčky), osolíme a elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Podľa chuti môžeme ešte pridať soľ, citrónovú šťavu alebo cesnak. Táto nátierka sa výborne hodí na "jednohubky". Môže sa natierať na kolieska pečiva, alebo na chlieb.
Top