GYROS
1 a 1/2 kg bravčového stehna, olej, horčica, mletá feferonka alebo pálivá paprika, soľ, 2 cibule, 2 póry.

GYROS - príprava

    Mäso nakrájame na tenké pásiky, osolíme, zalejeme olejom, pridáme mletú feferonku alebo pálivú papriku a trošku horčice. Premiešame a necháme odležať cca 30 minút.
    Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska.
    Na rozpálenom oleji prudko orestujeme mäso a keď je hotové, vsypeme cibuľu a pór, premiešame a ešte chvíľu podusíme.
    Podávame s pripravenou omáčkou a s opekanými zemiakmi.
    Omáčka : 2 PL smot. jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 ČL ZAZIKY korenia, 0,5 dcl mlieka /premiešať, nechať trochu odstáť v chladničke/
Top