GYROS
Kategória:
1 a 1/2 kg bravčového stehna, olej, horčica, mletá feferonka alebo pálivá paprika, soľ, 2 cibule, 2 póry.
GYROS - príprava
Mäso nakrájame na tenké pásiky, osolíme, zalejeme olejom, pridáme mletú feferonku alebo pálivú papriku a trošku horčice. Premiešame a necháme odležať cca 30 minút.
Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska.
Na rozpálenom oleji prudko orestujeme mäso a keď je hotové, vsypeme cibuľu a pór, premiešame a ešte chvíľu podusíme.
Podávame s pripravenou omáčkou a s opekanými zemiakmi.
Omáčka : 2 PL smot. jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 ČL ZAZIKY korenia, 0,5 dcl mlieka /premiešať, nechať trochu odstáť v chladničke/
Podobné recepty
Kategória:
1 a 1/2 kg bravčového stehna, olej, horčica, mletá feferonka alebo pálivá paprika, soľ, 2 cibule, 2 póry.
GYROS - príprava
Mäso nakrájame na tenké pásiky, osolíme, zalejeme olejom, pridáme mletú feferonku alebo pálivú papriku a trošku horčice. Premiešame a necháme odležať cca 30 minút.
Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska.
Na rozpálenom oleji prudko orestujeme mäso a keď je hotové, vsypeme cibuľu a pór, premiešame a ešte chvíľu podusíme.
Podávame s pripravenou omáčkou a s opekanými zemiakmi.
Omáčka : 2 PL smot. jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 ČL ZAZIKY korenia, 0,5 dcl mlieka /premiešať, nechať trochu odstáť v chladničke/
Cibuľu a pór pokrájame na tenké kolieska.
Na rozpálenom oleji prudko orestujeme mäso a keď je hotové, vsypeme cibuľu a pór, premiešame a ešte chvíľu podusíme.
Podávame s pripravenou omáčkou a s opekanými zemiakmi.
Omáčka : 2 PL smot. jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL majonézy, 1 ČL ZAZIKY korenia, 0,5 dcl mlieka /premiešať, nechať trochu odstáť v chladničke/