Grécky pekáčik
4 plátky bravčového mäsa, hladká múka , 3-4 zemiaky , mrkva (4-5 kusov) , petržlen (4-5 kusov) , 1 konzerva červenej fazule (300 ml), 1 konzerva lúpaných paradajok , 1-2 zrnká nového korenia , 3 lyžice pikantného kečupu , 1 väčšia cibuľa, 100 g tvrdého syra , 2-3 strúčiky cesnaku, vegeta , rasca, bobkový list, mleté čierne korenie , celé čierne korenie, soľ, olej

Grécky pekáčik - príprava

    Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a narýchlo z oboch strán opečieme na oleji.
    Na dno vymasteného pekáča poukladáme kolieska surových zemiakov.
    Osolíme, pridáme trocha vegety a posypeme rascou.
    Na to navrstvíme mäso spolu s výpekom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen.
    Zmes v pekáči prelejeme sterilizovanou fazuľou a paradajkovým pretlakom, pridáme nové korenie, 3 lyžice pikantného kečupu a 1 restovanú cibuľu.
    Dáme zapiecť do rúry.
    Pred koncom pečenia pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme postrúhaným syrom.
Top