Plnené bravčové mäso
Na 2 porcie : bravčové kare, mleté čierne korenie, soľ PLNKA: 150 g cibule, 100 g farebných paprík, 2 vajcia, 60 mäkkej salámy, 250 ml vývaru z bujónovej kocky, hladká múka, olej

Plnené bravčové mäso - príprava

    Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením.
    Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
    Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu.
    Necháme mierne vychladnúť.
    Na rezne položíme plátky mäkkej salámy.
    Na to rozotrieme pripravenú plnku.
    Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami.
    Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán.
    Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka.
    Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
    Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme.
    Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Top