Plnené bravčové mäso
Kategória:
Na 2 porcie : bravčové kare,
mleté čierne korenie,
soľ
PLNKA:
150 g cibule,
100 g farebných paprík,
2 vajcia,
60 mäkkej salámy,
250 ml vývaru z bujónovej kocky,
hladká múka,
olej
Plnené bravčové mäso - príprava
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu.
Necháme mierne vychladnúť.
Na rezne položíme plátky mäkkej salámy.
Na to rozotrieme pripravenú plnku.
Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami.
Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán.
Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka.
Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kategória:
Na 2 porcie : bravčové kare,
mleté čierne korenie,
soľ
PLNKA:
150 g cibule,
100 g farebných paprík,
2 vajcia,
60 mäkkej salámy,
250 ml vývaru z bujónovej kocky,
hladká múka,
olej
Plnené bravčové mäso - príprava
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu.
Necháme mierne vychladnúť.
Na rezne položíme plátky mäkkej salámy.
Na to rozotrieme pripravenú plnku.
Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami.
Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán.
Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka.
Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu.
Necháme mierne vychladnúť.
Na rezne položíme plátky mäkkej salámy.
Na to rozotrieme pripravenú plnku.
Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami.
Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán.
Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka.
Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.