Zapekaná ryža so syrom a mäsom
200 g ryže, 100 g mletého bravčového mäsa, 5 vajec, 1 smotana na šľahanie, 1 stredná cibuľa, pór, 1 strúčik cesnaku, čierne korenie, petržlenová vňať, muškátový orech, 100-150 g tvrdého syra na strúhanie.

Zapekaná ryža so syrom a mäsom - príprava

    Na panvici osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku
    do zlatista, pridáme mleté mäso a tiež smažíme, pridáme cesnak, korenie, čerstvú petržlenovú vňať.
    Dáme si uvariť ryžu (môže byť aj vo varných sáčkoch)
    a v hrnci uvaríme na plátky postrúhaný pór s nastrúhaným muškátovým orechom.
    Keď je všetko osmažené, dáme na pekáč upražené mäso, na to pór a nakoniec ryžu.
    Zmiešame päť vajec so smotanou na šľahanie, pridáme korenie, soľ a podľa chuti ostatné ingrediencie
    a rovnomerne vylejeme na zmes, ktorú už máme v pekáči.
    Na vrch ešte posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme pekne zapiecť
Top