Veľkonočná plnka
Kategória:
1-2 žemle, 10 vajec, 200 vareného bravčového mäsa, vývar z mäsa, 200 g údeného mäsa, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, posekaná pažítka
Veľkonočná plnka - príprava
Žemle nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pokrájame aj mäso a spolu bylinkami vmiešame k žemli.
Žĺtka vymiešame s trochou vývaru, pridáme koreniny a soľ, vlejeme k ostatnej zmesi.
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pečieme
vo vymastenom pekáči
Podobné recepty
Kategória:
1-2 žemle, 10 vajec, 200 vareného bravčového mäsa, vývar z mäsa, 200 g údeného mäsa, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, posekaná pažítka
Veľkonočná plnka - príprava
Žemle nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pokrájame aj mäso a spolu bylinkami vmiešame k žemli.
Žĺtka vymiešame s trochou vývaru, pridáme koreniny a soľ, vlejeme k ostatnej zmesi.
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pečieme
vo vymastenom pekáči
Žĺtka vymiešame s trochou vývaru, pridáme koreniny a soľ, vlejeme k ostatnej zmesi.
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pečieme
vo vymastenom pekáči