Deň pred grilovaním mleté mäso premiešame so soľou a korením a túto mäsovú hmotu rozdelíme na 4 rovnako veľké porcie, ktoré vytvarujeme do karbonátiek.
Takto pripravené karbonátky prikryte mikroténovou fóliou a uložte do chladu.
Karbonátky grilujeme z každej strany ak chceme krvavé karbonátky 3 minúty, 4 minúty ak stredne prepečené karbonátky a 5 minút na prepečené karbonátky.
Žemle položíme na gril reznou stranou dole a 1 minútu ich prehrievame, kým nezískajú svetlo zlatú farbu.
Podávame teplé.
Karbonátkové obmeny:
Bylinkové karbonátky - k mäsu pridáme 2 lyžičky čerstvých tymiánových lístkov alebo 1 lyžičku sušeného tymiánu,
1 prelisovaný strúčik cesnaku a 1 lyžičku posekanej cibule.
Korenené karbonátky - k mäsu pridáme 1 lyžičku tabaska,
1 lyžicu worchestru a 1 lyžičku krémovej dijonskej horčice.