Bábovka s vínom
250 ml mlieka, 150 g cukru, 50 g droždia, 100 g zmäknutého masla, 100 g hrozienok, 4 žĺtky, 1 vanilínový cukor, 150 ml sladkého červeného vína, 4 lyžice citrónovej šťavy, tuk na vymastenie formy POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 lyžice sladkého červenéhovína

Bábovka s vínom - príprava

    Droždie rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a asi 1/5 múky. Dolejeme vlažné mlieko tak, aby sme získali kvások konzistencie hustej smotany.
    Povrch posypeme múkou a necháme vykysnúť.
    Hrozienka zalejeme vriacou vodou, necháme niekoľko minút postáť a scedíme.
    Do kváska pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, cukor, múku a zmäknuté maslo a 150 ml červeného vína.
    Vymiesime redšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od ruky (keby bolo cesto príliš husté, treba pridať trocha mlieka). Hrozienka pridáme do cesta.
    Dôkladne vymiesime a necháme vykysnúť.
    Cesto vložíme do vymastenej bábovkovej formy.
    Dáme do rúry a pri teplote 160 °C pečieme 40 – 50 minút. Upečenú bábovku popicháme vidličkou a polejeme zmesou vína a citrónovej šťavy.
    Poleva:
    Cukor dôkladne vymiešame s vínom a polejeme bábovku. Necháme stuhnúť.
Top