Pečená kačka výborne chutí s lokšami a červenou kapustou. Je to nezameniteľná chuť a tá vôňa !
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
1kačka
1 ks červená kapusta
soľ. rasca, čierne korenie, majoránka
ocot
cibuľa
červené víno
olej
borievka
PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU - príprava
Kačku očistíme, dobre osolíme – necháme trochu postáť (ideálne cez noc), posypeme rascou, prikryjeme, nepodlievame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Dôležité je piecť ju pomaly cca 3- 4 hodiny. Netreba ju vôbec otvárať.
Kapustu nakrájame na tenké rezance, posolíme necháme postáť.
Na olej dáme nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme trochu cukru, pomiešame. Pridáme kapustu a premiešame, pridáme trochu rasce, čierneho korenia, borievku. Podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme.
Na dochutenie cca po polhodinke prilejeme 2dcl červeného vína. Ak je treba pridáme trochu octu, vína a majoránky. Ako prílohu podávame domácu knedľu alebo lokše.